Άγιος Νικόλαος Πειραιά

Ένα αρχιτεκτονικό και θρησκευτικό σύμβολο δίπλα στο λιμάνι.

ADDRESS & CONTACT


Διεύθυνση

2 Agios Nikolaos, Piraeus 185 37

GPS

37.9386428, 23.6402357

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο


OPENING HOURS

Ο Ναός του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά είναι ένας από τους πιο εμβληματικούς ναούς της πόλης, αφιερωμένος στον προστάτη άγιο των ναυτικών. Ο σημερινός ναός κατασκευάστηκε στη θέση ενός παλαιότερου μικρού ναού, ο οποίος χρονολογείται από το 1844 και σχεδιάστηκε από τον Βαυαρό αρχιτέκτονα C. Lorenzen. Ο νεότερος και μεγαλύτερος ναός άρχισε να χτίζεται το 1879, με σχέδια του αρχιτέκτονα Ιωάννη Λαζαρίμου, και ολοκληρώθηκε το 1902.

Ο ναός ακολουθεί τον τύπο της σταυροειδούς εγγεγραμμένης τετρακιόνιας βασιλικής με έντονα στοιχεία νεοκλασικού ρυθμού. Σημαντικά χαρακτηριστικά του ναού περιλαμβάνουν τους δύο καμπαναριούς και τον εντυπωσιακό τρούλο, ο οποίος κατασκευάστηκε με εξειδικευμένες τεχνικές για να στηρίξει το βάρος του.

Κινηματογραφική Αισθητική: Ο ναός προσφέρει μια έντονη νεοκλασική και ιστορική αισθητική, με μεγαλοπρεπή αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως οι καμπαναριές και ο μεγάλος τρούλος, που προσδίδουν ένα αίσθημα μεγαλοπρέπειας και θρησκευτικής σημασίας.

Λόγοι Επιλογής: Ο ναός του Αγίου Νικολάου είναι ιδανικός για γυρίσματα που απαιτούν ένα αυθεντικό και επιβλητικό σκηνικό με θρησκευτική και ιστορική σημασία. Τοποθετημένος κοντά στο λιμάνι του Πειραιά, ο ναός συνδέεται άμεσα με τη ναυτική παράδοση της πόλης και αποτελεί ένα σύμβολο προστασίας για τους ναυτικούς.

Είδος Ταινίας Κατάλληλος για ιστορικά δράματα, ντοκιμαντέρ, θρησκευτικά αφιερώματα, καθώς και ταινίες που εστιάζουν στη θρησκεία, την παράδοση και την ιστορία.

Σκηνοθετική Ματιά: : Ο ναός προσφέρει την ευκαιρία να αναδειχθεί η αρχιτεκτονική μεγαλοπρέπεια και η θρησκευτική σημασία του χώρου, δημιουργώντας σκηνές με έντονο συναισθηματικό βάθος και οπτική μεγαλοπρέπεια.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Ατμόσφαιρα

Αισθητική

Ιστορική Σημασία

Rustic

Neoclassical

LOCATION ON MAP

CONTACT

NEW SEARCH

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek