Παλαιός Ατμοηλεκτρικός Σταθμός ΔΕΗ

The symbol of Greece’s industrial heritage.

ADDRESS & CONTACT


Διεύθυνση

Dec. Falireos 57, Piraeus 185 47

GPS

37.95112166145, 23.671779682263

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο


OPENING HOURS

Ο Παλαιός Ατμοηλεκτρικός Σταθμός της ΔΕΗ στο Φάληρο, ο πρώτος ατμοηλεκτρικός σταθμός στην Ελλάδα, αποτελεί ένα ιστορικό μνημείο της βιομηχανικής κληρονομιάς της χώρας. Κατασκευασμένο στις αρχές του 20ού αιώνα, το εργοστάσιο λειτούργησε για δεκαετίες ως η κύρια πηγή παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας για την ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Παρότι έχει σταματήσει να λειτουργεί εδώ και σχεδόν μισό αιώνα, το εργοστάσιο παραμένει ένα εμβληματικό σύμβολο της βιομηχανικής ανάπτυξης της Ελλάδας, συνδεδεμένο με την ιστορία του εργατικού κινήματος. Το κτίριο και η περιοχή έχουν κηρυχθεί διατηρητέα, ενώ η επιβλητική πινακίδα με το λογότυπο της ΔΕΗ συνεχίζει να στέκεται αγέρωχη, αποτελώντας ένα σταθερό σημείο αναφοράς για τους επιβάτες του τρένου προς Πειραιά.

Ο σταθμός αποπνέει μια έντονη βιομηχανική και ιστορική αισθητική, με το κτίριο να διατηρεί τα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του παρελθόντος, ενώ η αίσθηση εγκατάλειψης προσθέτει ένα επιπλέον δραματικό στοιχείο.

Λόγοι Επιλογής: Το εργοστάσιο είναι ιδανικό για γυρίσματα που απαιτούν ένα αυθεντικό βιομηχανικό τοπίο με ιστορική σημασία. Οι χώροι του, που έχουν συντηρηθεί με προσοχή, προσφέρουν σκηνικά με έντονο συναισθηματικό βάρος και οπτική δυναμική, κατάλληλα για ταινίες που εξερευνούν τη βιομηχανική ιστορία, την κοινωνική εξέλιξη ή ακόμα και μετα-αποκαλυπτικές αφηγήσεις.

Είδος Ταινίας : Κατάλληλο για ιστορικά δράματα, ντοκιμαντέρ, ταινίες επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ και παραγωγές με μετααποκαλυπτική θεματολογία.

Σκηνοθετική Ματιά: Ο σταθμός προσφέρει την ευκαιρία να αποτυπωθεί η ένταση της βιομηχανικής αρχιτεκτονικής και η αίσθηση του χρόνου που έχει περάσει, δημιουργώντας σκηνές με έντονη ατμόσφαιρα και δραματική ένταση.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ & ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ

Ατμόσφαιρα

Αισθητική

Ιστορική Σημασία

Βιομηχανικό Περιβάλλον

Gothic

LOCATION ON MAP

CONTACT

NEW SEARCH

Αφήστε μια κριτική

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

elGreek